(LKDAF)

2016.gada 9 un 10.augustā Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas (LKDAF) priekšsēdētājs Aldis Misēvičs apmeklēja Sēlijas novada kultūras iestādes, lai informētu par LKDAF darbību un aicinātu strādājošos pievienoties LKDAF biedru pulkam.

Tikšanās laikā gan Jaunjelgavas novada Jaunjelgavas pilsētas bibliotēkas un Daudzeses pagasta bibliotēkas, gan arī Neretas novada Zalves pagasta bibliotēkas darbiniecēm tika nodots informatīvais buklets par LKDAF vēsturi un darbību.

Interesanta saruna par kultūras darbinieku neaizsargātību un arodbiedrības nepieciešamību izvērsās ar Viesītes novada Viesītes Kultūras pils direktori Raisu Vasiļjevu. Arī Viesītes bibliotēkas darbiniekiem šķita interesanta informācija par LKDAF darbību un jautājumu risināšanu ar Latvijas pašvaldībām.

Viesītes Kultūras pils

Vēlos izteikt pateicību Viesītes muzeja „Sēlija” vadītājai Ilmai Svilānei par viesmīlību un Viesītes dzelzceļa muzeja un Mazā Bānīša kompleksa izrādīšanu.

10.augustā LKDAF priekšsēdētājs viesojās Krustpils novada Mežāres pagasta kultūras namā, kur atstāja informatīvos materiālus par kultūras darbinieku arodbiedrību.  Diemžēl Atašienes bibliotēka un kultūras nams bija slēgti, jo darbinieki ir atvaļinājumā.

Varakļānu novada Murmastienes bibliotēkā LKDAF priekšsēdētājs uzklausīja bibliotēkas vadītājas Teresijas Ivenkovas pārdomas par LKDAF Biedra kartes izmantošanas iespējām – tuvākajās pilsētās – Varakļānos un Madonā – nav iespēju izmantot šo karti kā atlaižu karti. Aldis Misēvičs atzīmēja, ka pašiem jāmeklē iespējas un jāuzrunā veikalu vadītāji šajos novadu centros, jo šādā veidā labus sadarbības partnerus ir atradusi LKDAF Ludzas apvienotās padomes priekšsēdētāja Inta Kušnere.

Š ķiet, ka pārsteigumu ar savu nepieteikto vizīti LKDAF priekšsēdētājs sagādāja Madonas novada Praulienas pagasta bibliotēkas vadītājai Lilitai Cimdiņai. Lilita šopavasar tika ievēlēta par LKDAF Madonas novada komitejas priekšsēdētāju ilggadējās arodbiedrības vadītājas Līgas Fiļipovas vietā, tādēļ Praulienai pabraukt garām vienkārši nedrīkstēja… Prieks, ka Lilita jau ir noorganizējusi pirmo novada arodkomitejas sanāksmi, kurā nolemts rīkot semināru par darba tiesiskajām attiecībām un arodbiedrību lomu tajās, pieaicinot LKDAF vadību un juristu.

Praulienas pagasta bibliotēkas vadītāja Lilita Cimdiņa – LKDAF Madonas novada komitejas priekšsēdētāja

Šo divu dienu laikā nācās secināt, ka augusts joprojām ir atvaļinājumu laiks – daudzu pagastu kultūras iestādes bija slēgtas.

Noslēgumā gribu novēlēt tiem, kas vēl atvaļinājumā, labu atpūtu, bet visiem kopā raženu un veiksmīgu jauno darba cēlienu!

Informāciju sagatavoja

 

Aldis Misēvičs

LKDAF priekšsēdētājs