(LKDAF)

2024.gada 24.septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB)  Kompetenču attīstības centrā notika kārtējā Drukas un mediju tehnoloģiju (DMT) Nozares ekspertu padomes (NEP) sēde. Kā jau iepriekš minēts, tā ir jauka šīs NEP tradīcija, apmeklēt NEP kolēģus viņu uzņēmumos.

DMT NEP darba kārtībā bija jautājums par pasākuma “Mācību procesa kvalitātes pilnveide, īstenojot pedagogu profesionālās darbības atbalsta sistēmas attīstību, izglītojamo izcilības aktivitāšu nodrošināšanu un metodiskā atbalsta materiālu izstrādi pedagogam” plānotajām darbībām profesionālās izglītības attīstībai – par to ziņoja Valsts izglītības satura centra (VISC) Izglītības iestāžu profesionālā atbalsta departamenta direktore Inta Ozola un VISC Izglītības satura departamenta direktore Diāna Šavalgina. NEP pārstāvji augstu novērtēja šī projekta sniegto iespēju paaugstināt profesionālās izglītības pedagogu zināšanas darba vidē poligrāfijas uzņēmumos. Projekts plānots pieciem gadiem.                                                                 

Nākošais dienas kārtības jautājums par kvalifikācijas “Korektors” aktualizāciju izraisīja vislielākās un karstākās diskusijas. Ievadvārdus par iespējamajiem risinājumiem kvalitatīvas latviešu valodas lietojuma veicināšanā informatīvajā telpā teica Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem valdes priekšsēdētāja, uzņēmuma “C SMART” vadītāja un reizē arī augstskolas pasniedzēja Kristīne Tjarve, bet viņas teikto papildināja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Ilva Milzarāja, pastāstot par pētījumu par mediju darba vērtējumu sabiedrībā un mediju darbinieku pašvērtējumu. Secinājums viens – medijos ir pārāk daudz rakstu un runas kļūdu, bet mediju darbinieku pašvērtējums ir augsts.                     

Tādēļ arī raisījās diskusijas – kā uzlabot latviešu valodas lietojumu mediju vidē?               

Noslēgumā DMT NEP priekšsēdētāja Ieva Bečere informēja par Rīgas Valsts tehnikuma 2024./25. mācību gada uzņemšanas rezultātiem – poligrāfijas nozarei tie ir ļoti labi.    Nolemts, ka nākošā NEP sanāksme būs novembrī.       

            LKDAF šajā DMT-NEP sanāksmē pārstāvēja DMT NEP priekšsēdētājas vietnieks, bijušais LKDAF priekšsēdētājs Aldis Misēvičs (attēlā pirmais no kreisās).

Informāciju sagatavoja

Edvīns Krieviņš                                                                                                                                    

LKDAF priekšsēdētājs

www.lkdaf.lv