(LKDAF)

2024.gada 4.martā Latvijas Republikas Prezidents Edgars Rinkēvičs viesojās Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) namā Bruņinieku ielā 29/31, Rīgā, lai tiktos ar LBAS dalīborganizāciju vadītājiem un speciālistiem, un pārrunātu jautājumus, kuri ir svarīgi arodbiedrībām kā valdības un darba devēju sociālā dialoga partneriem.

Tikšanās laikā tika pārrunāti sociāli – ekonomiskie jautājumi, Prezidents tika iepazīstināts ar arodbiedrību viedokli par valdībā izskatāmajiem jautājumiem saistībā ar valsts finanšu stāvokli, nodokļu politiku un drošības jautājumiem. Ar aktualitātēm Prezidentu iepazīstināja gan Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība, gan arī Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrība.

Tikšanos ar Prezidentu apmeklēja arī Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Aldis Misēvičs, kurš aicināja Edgaru Rinkēviču atbalstīt kultūras nozares lomu valsts pastāvēšanā un pielīdzināt kultūru jau citām par prioritārām nozarēm atzītām jomām – izglītībai, veselībai, iekšējai un ārējai drošībai. Prezidents ierosinājumu atzīmēja kā “ļoti kulturālu”.

Informāciju sagatavoja

Aldis Misēvičs                                                                                                                                      

LKDAF priekšsēdētājs