(LKDAF)

2016.gada 28.septembrī Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas (LKDAF) priekšsēdētājs Aldis Misēvičs apmeklēja Alojas novada kultūras iestādes, lai informētu par LKDAF darbību un aicinātu strādājošos pievienoties LKDAF biedru pulkam.

Brauciena iemesls gan bija Limbažu novada pašvaldības Limbažu Kultūras nama darbinieku arodbiedrības vēlme izmantot LKDAF Biedra kartes atlaižu programmas iespējas un oktobra sākumā apmeklēt Dailes un Latvijas Nacionālā teātra izrādes. Tikšanās laikā ar Kultūras nama direktori Sandru Miezi tika pārrunātas arodbiedrības un darba devēja sadarbības iespējas ar novada pašvaldību.

Limbažu Kultūras nama direktore Sandra Mieze

Pa ceļam uz Aloju – Puikulē – gan tautas nama, gan bibliotēkas darbiniecēm tika nodots informatīvais buklets par LKDAF vēsturi un darbību.

Informācija par arodbiedrības rīcību bibliotekāru tiesību un darba interešu  aizstāvībā Latvijas novados tika nodota arī Alojas pilsētas bibliotēkas vadītājai.         Interesanta saruna par kultūras darbinieku neaizsargātību un savas arodbiedrības nepieciešamību izvērsās ar Alojas Mūzikas un mākslas skolas direktori Lailu Ulmani.  Skolas darbiniekiem šķita interesanta informācija par LKDAF darbību un strīdīgu jautājumu risināšanu ar Latvijas pašvaldībām.

Alojas Mūzikas un mākslas skolas direktore Laila Ulmane

LKDAF priekšsēdētājs tikās arī ar Staiceles Mūzikas un mākslas skolas pasniedzējiem un Staiceles pilsētas bibliotēkas un Kultūras nama darbiniekiem.

Informāciju sagatavoja

Aldis Misēvičs

LKDAF priekšsēdētājs